Što su Modrave?
modrave

„Otišao sam čist, a bio sam šporak.
Vratio sam se šporak, a postao sam čist."

Program Modrave je nastao iz uviđanja potrebe za potpunim i sadržajnim ljetovanjem u prirodnom okruženju i dobrom društvu, kroz molitvu, rad i zabavu. Na vrlo jednostavan način, Modrave ostvaruju sve ono što jedan mladi čovjek želi od ljeta. To je spoj prirode i vjere; osama i mjesto susreta; zabava i meditacija; mjesto gdje se zaljubljuje u život.

Osnovni cilj projekta Modrave je ponuditi mladima model kvalitetnog druženja bez alkohola, droge i buke: kroz različite duhovne, edukativne, sportske i radne aktivnosti te tematske katehetske radionice mladi, razvijajući svoj izvorni duhovni identitet, uče životne vještine koje im mogu u bitnome pomoći u svladavanju svakodnevnih poteškoća, razvijanju samopouzdanja, prepoznavanju svojih talenata i konstruiranju cjelovite osobnosti, na dobro sebe i zajednice.

Modro je nebo. Modro je more. Modro je boja maslina. Modrave su Hrvatska između Vranskog jezera i mora, između Pirovca i Draga u Dalmaciji – koja se sva zamodri kad masline dozriju. Modrave su zemlja težaka i ribara, gdje svaki kamen, maslina i uvala svjedoči o stoljetnoj ljubavi mora i kopna, sunca i maslina, čovjeka i prirode. Bogom dana, oplemenjena radom žuljnih ruku koje su se u molitvi uzdizale za blagoslov. Svojevrsna galerija iskonske ljepote u čijim odajama gledate što more može, što bura zna, u kakvom su dosluhu cvrčci i sunce… Područje je to gotovo posve nenastanjeno, uščuvano od turizma i komercijalizacije. Tamo je i rt Ovnja, prema kojem svoju ljubav dijeli more i kopno, Betinjani i Murterani. Upravo taj komadić neba na zemlji je za vas. Nije to otok mladosti, već poluotok. Dođi i vidi. Isplivaj iz sebe, pruži svoje ruke na rad, molitvu i zabavu. I uvjeri se da ljubav ima oči boje mora, boje Modrava.